Tanulmány – go GREEN 2022

Hőségrekordok, erdőtüzek, kiszáradt folyók és tavak – az üvegházhatású gázok (GHG, greenhouse gas) kibocsátása által okozott klímaváltozást többé nem lehet figyelmen kívül hagyni. Németországban az üvegházhatású gázok kibocsátásának mintegy ötödéért az ipar felelős.

Az éghajlatváltozás pozitív ellensúlyozása érdekében a nagyvállalatoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak klímasemlegessé kell tenniük üzleti folyamataikat. Az értékáramlás mentén végzett valamennyi üzleti tevékenységnek a lehető legkevesebb üvegházhatású gázt kell termelnie.

Az autóiparban és a gép-gyártásban tevékenykedő vállalatok körében végzett jelenlegi felmérések azt mutatják, hogy sokan még csak az átalakulás kezdeténél tartanak (Staufen AG felmérése).

Your contact
Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

STAUFEN.AG

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag

By loading this view you accept the data privacy terms and conditions of Yumpu. Read more

Tanulmány – go Green 2022

VERSENYKÉPESSÉG ÉS biztonságos JÖVŐ

Hogyan működik a CO2-semleges vállalatra való zökkenőmentes átállás?

A STAUFEN GO GREEN MEGKÖZELÍTÉSe röviden

A Staufennél meg vagyunk győződve arról, hogy minden vállalatban ott van egy még jobb és mindenekelőtt még zöldebb vállalat. Ezért fejlesztettük ki a goGREEN modellt, hogy a vállalatok versenyképességének és jövőbeli életképességének biztosítása mellett a zöld átalakulást is előmozdítsuk.

A goGREEN modell magában foglalja mind a CO2-kiegyenlítést, mind pedig a kibocsátás csökkentésére, a klímasemlegességre és a versenyképesség megőrzésére alkalmas karok meghatározását. 

staufen gogreen approach


A legfontosabb tanulságok

  1. A növény- és gépipari ágazatban, valamint az autóiparban számos vállalat még a zöld átalakulás kezdeténél tart. Gyakran hiányzik a zöld stratégia vagy annak következetes végrehajtása.
  1. A vállalatoknak gyorsan el kell kezdeniük az éghajlat-semleges átalakulást. A jogi követelmények és az ügyfelek, befektetők és alkalmazottak növekvő elvárásai miatt egyre nagyobb a nyomás a cselekvésre.  
  1. A fenntarthatóság biztosítja a vállalat hosszú távú jövedelmezőségét. A zöld átalakulás első lépése a saját szénlábnyom átláthatóságának megteremtése.
  1. A Staufen goGREEN megközelítése lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy 5 lépésben klímasemleges módon termeljenek. A régóta bevált lean módszerek alkalmazásával a vállalatok az értékáramlási hálózat egészében megelőzhetik, csökkenthetik és ellensúlyozhatják az üvegházhatású gázok kibocsátását.
  1. A leghatékonyabb módszerek közé tartozik a zöld értékáram feltérképezése, az energetikai tanácsadás, az ellátási lánc menedzsment elemzése és a termékfejlesztés.

Szeretne többet megtudni? Kérje most az ingyenes tanulmányt!

A STAUFEN TÁMOGATJA ÖNT A ZÖLD ÁTALAKULÁSBAN

Kíváncsi, hogyan válhat zökkenőmentesen CO2-semleges vállalattá? A goGREEN megközelítésünkkel gyakorlatias, célorientált és pragmatikus módon támogatjuk Önt. Azáltal, hogy a lean módszereket a vállalat üvegházhatású gázkibocsátására összpontosítjuk, segítünk Önnek növelni a termelékenységet, miközben csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátást.


KÉRJE A tanulmányT DIGITÁLIS VAGY NYOMTATOTT VÁLTOZATBAN

Staufen White Paper goGreen

    Fields marked with a * are required.

    By clicking on "Request white paper now", I consent to Staufen AG using my data according to the ­data protection in order to provide me with information on products, publications and further training offers by e-mail, direct message, newsletter or telephone that goes beyond this specific request. I may object to the use of my data for advertising purposes at any time at datenschutz@staufen.ag or revoke any consent I have given.

    További ismereatnyagok a témában

    Sustainability

    Fenntarthatóság

    The manufacturing industry has a responsibility to reduce its environmental footprint. Legal requirements and growing social pressure have set a process of rethinking in motion: corporate leaders see a need to reassess the environmental impact of their work.

    Read more
    Staufen Back To Top Button