KÖLTSÉGELEMZÉS, FENNTARTHATÓ TERMELÉS és VERSENYKÉPESSÉG növelés

A recesszió kellős közepén vagyunk. Az ipar jelenleg nehéz hónapokkal néz szembe. A növekvő energiaköltségek, valamint a nyersanyagok és előtermékek meredeken emelkedő árai jelentős terheket jelentenek, különösen az iparban. Ehhez járul még hozzá az ellátási láncok megszakadása és a szakképzett munkaerő egyre drámaibb hiánya.

cost reduction graphic DIHK EN
*A Német Kereskedelmi és Iparkamara felmérése több mint 24 000 vállalat körében minden iparágban és régióban, 2022. november

Az ipari vállalatok 54%-a* arra számít, hogy saját üzleti tevékenysége romlani fog a következő 12 hónapban.

Az iparágtól függően a borús kilátások és a költségnyomás már most is jelentős terheket ró a vállalatok mérlegére. Egyre több vállalat használja fel saját tőkéjét, mások pedig már most likviditási szűk keresztmetszetekkel szembesülnek.

De hogyan csökkenthetik a vállalatok a költségeiket ebben a szűkös pénzügyi helyzetben anélkül, hogy megfosztanák magukat jövőbeli kilátásaiktól?

A STAUFEN MEGKÖZELÍTÉSE BIZTOSÍTJA A FENNTARTHATÓ VERSENYKÉPESSÉGET

A jelenlegi kihívások sokrétűségére való tekintettel a vörös toll és a rövid távú megtakarítások biztosítása nem elegendő ahhoz, hogy hosszú távon javítsuk az eredményeket. Ezért a Staufen olyan átfogó megközelítést dolgozott ki, amely magában foglalja a Lean, Digitális, Zöld és Reziliens dimenziókat, amelyek biztosítják a vállalatok fenntartható versenyképességét.

Lean

Lean mint az ügyfélközpontú, végponttól végpontig tartó folyamattervezés alapja a veszteség és az átfutási idő csökkentése érdekében.

Digitális

A digitális alkalmazások és a folyamatokat támogató technológiák új teret teremtenek a teljesítmény és a hatékonyság növelésére.

cost reduction approach competetiveness lean digital green resilient

zöld

A környezettudatos termékéletciklusok és az erőforrás-kímélő folyamatok kialakítása a jövő vállalatainak központi elemei.

Resilient

A vállalati szintű alkalmazkodóképesség kialakítása választ ad a változó piaci és környezeti feltételek intenzitására és dinamikájára.

FONTOS, HOGY A VÁLLALATOK KÉPESEK LEGYENEK GYORSAN ÉS HATÉKONYAN REAGÁLNI AZ ÚJ KIHÍVÁSOKRA,
ÉS ELŐREMUTATÓ DÖNTÉSEKET HOZzanak.

Christian Möllers
Partner, Staufen.Ag

Graphic focal point of analysis top-down bottom-up

A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS ALAPJA:
INTEGRÁLT Top-down és bottom-up MEGKÖZELÍTÉS

Az, hogy hol kezdődik a támogatás, és mennyire messzemenő, az egyes ügyfelektől függ. Ebben fontos szerepet játszik az egyes vállalatok érettségi szintje, valamint a konkrét kihívások és a feltárt fejlesztési lehetőségek.

A költség- és erőfeszítést ösztönző tényezők keresésekor,
A Staufen a felülről lefelé/alulról felfelé irányuló elemzésre támaszkodik (lásd az ábrát).

A megtakarítási lehetőségek feltárása érdekében a vállalat minden területét az értéklánc mentén, az alapfunkcióktól a kiegészítő funkciókig próbára teszik. Minden intézkedés célja a vállalat hatékonyságának növelése és az átfutási idők csökkentése. Az azonosított mozgatórugók kiküszöbölése közvetlenül tükröződik az eredményszámításban és a vállalat mérlegében.

A vállalat teljesítményének fenntartható javulása azonban nem kizárólag a folyamatok optimalizálásával érhető el, hanem a vezetők és a csapat lean kompetenciájának és változási képességeinek folyamatos fejlesztésével is.

SIKERTÖRTÉNETEK ELÉGEDETT ÜGYFELEKTŐL (angol nyelven)

Ez a megközelítés időközben számos sikeresen befejezett projektben bizonyított, többek között a LEMKEN mezőgazdasági gépekre specializálódott cégnél és holland leányvállalatánál, a Steketee-nél.

Success Story

The re-measurement of the world

The Mahr Group didn´t want to rely on past successes, but instead to use its strong position to rework its inventory management and product portfolio. Together with a team of consultants from Staufen AG, this manufacturer of measurement instruments in Göttingen was able to achieve its ambitious goals.

Read more
Success Story

The seed has sprouted

From development to sales – agricultural technology specialist LEMKEN is facing the challenges of lean management in terms of quality, delivery reliability and costs as well as increasing complexity in processes and products. The “lemken excellence” initiative is the key to unlocking potential and empowering employees for this long-established company from alpen on the lower rhine river, germany. The close and early involvement of controlling in the project ensures company-wide acceptance, target orientation, and quantifiability.

Read more
Steketee Maschine Nahaufnahme Rad
Success Story

Polished and professional

With its camera-controlled hoeing machine, the Dutch company Steketee has built a name for itself as a niche provider in agricultural weed control – and so was a perfect fit for the portfolio of the agricultural heavyweight LEMKEN. In order to meet the process standards and KPIs customary at its new German parent company as quickly as possible after the take-over, Steketee’s Managing Director, Iljan Schouten, set to work with Staufen to restructure the company. With success! And to ensure that the company can continue on its growth trajectory, Steketee will even move into a new factory in the year ahead. Goed gedaan! Well done!

Read more

MI JELLEMZI AZ ÜGYFELEINKKEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜNKET?

Kezdetben a “nyers” piros tollat a fiókban hagyjuk
Az operatív kiválóságra és a veszteségek megszüntetésére/minimalizálására összpontosítunk. Ügyfélspecifikus elemzésünk ötvözi a pénzügyi és a funkcióközpontú világ legjavát.

Szakértőink vezetői körből érkeznek
Tanácsadóink elismert szakemberek, akik sokéves vezetői és iparági tapasztalattal rendelkeznek, többek között a fejlesztés, az értékesítés, a beszerzés és az üzemeltetés területén.

A munkánk eredménye mérhető
Azonosítjuk az optimalizálási potenciálját, és közvetlenül az úgynevezett gyors nyeremények megvalósításával kezdünk. A további intézkedések végrehajtásakor nem csak a minőségre, a költségekre és a szállítási teljesítményre figyelünk, hanem a tanácsadás megfelelő megtérülésére is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy euró tanácsadási költség évente legalább három eurós eredményjavulásnak felel meg.

Folyamatos fejlesztés a projekt befejezése után
A projektekben nagy hangsúlyt fektetünk a vezetői kiválóságra és a munkatársak fejlesztésére. Így a folyamatos fejlesztés útja zökkenőmentesen folytatható tanácsadási projektünk befejezése után is, és a vállalat értéke továbbra is folyamatosan növekszik.


A TARTÓS VERSENYKÉPESSÉG NEM A KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS EREDMÉNYE, HANEM A LEAN, AZ OPTIMALIZÁLT FOLYAMATOK ÉS AZ ÁLTALUK ELÉRT FOLYAMATOS FEJLESZTÉSEk eredménye.

Christian Sprenger
Partner, Staufen.AG

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL.

A versenyképesség hosszú távú biztosítása többet jelent a sarkok levágásánál. Csapatunk örömmel várja, hogy támogassa és kísérje ezen az úton.

Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

STAUFEN.AG

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag

boros_arpad

Árpád Boros

Country Manager Hungary and Romania

Staufen.AG

Phone: +36 20 535 3223

E-Mail: arpad.boros@staufen.ag

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A KÖLTSÉGELEMZÉSRŐL (ANgol nyelven)

Ellátásilánc hálózat-menedzsment

The network of parties involved in the value creation process is becoming increasingly complex – especially due to the globalization of sales markets, production sites and procurement markets. Those who best master this complex value network and professionally manage the “customer-to-customer process,” i.e., make the goods available efficiently at the right time and in the right place, have a significant competitive edge.

Read more
Mag-Fein-Illustration
Magazine

“Complexity as the main cost driver”

Dr. Christoph Weiss has formed companies from a diverse range of situations in his career: advisor, restructuring manager, corporate manger, and proprietor. As CEO of C & E Fein GmbH, he has worked with the support of Staufen AG to focus more closely on the indirect areas. In a discussion with Christian Möllers, a partner at Staufen AG, he explains how they went about raising efficiency potential there.

Read more
Geld Münzen Preisverhandlung
Blog

Price negotiations are delicate but essential.

Supplier companies are exposed to a wide range of external influences. To maintain profitability at constant selling prices is thus becoming more difficult. For this reason, it is essential to negotiate prices with customers.

Read more
Interview

Cost pressure: “Cost cutting alone is too short-sighted and certainly not sustainable!”  

All signs in the German economy are pointing to recession. So where can companies start to build up more resilience despite the challenges and enormous cost pressure? What can they do to strengthen their competitive strength over the long term? Staufen experts Christian Möllers and Christian Sprenger respond to the most pressing questions.

Read more
Staufen Back To Top Button