Hogyan valósítsuk meg a jövőt

Fel kell tennünk azt a kérdést, hogy miért kap most újra figyelmet a stratégia számos vállalatnál. Véleményünk szerint ez két fejleménynek tudható be: Először is, az elmúlt néhány évben jelentősen erősödtek és gyorsultak az olyan külső hatások, mint a politikai döntések vagy a vállalatokra és piaci környezetükre ható rövidebb technológiai ciklusok. Ez sokkal gyorsabb és tartósabb nyomás alá helyezi a vállalatok által az ügyfeleik számára létrehozott hozzáadott értéket, mint néhány évvel ezelőtt. A másik, hogy sok vállalat egyre többször ütközik akadályba a stratégiai kezdeményezései megvalósításával kapcsolatban. A legújabb tanulmányok szerint az eredménytelen stratégiai kezdeményezések aránya 50% körül van. Ez olyan erőforrás-pazarlást jelent, amelyet a vállalatok már nem engedhetnek meg maguknak.

A vállalatok számára ez azt jelenti, hogy kiváló stratégiafejlesztési és végrehajtási folyamatokat kell alkalmazniuk, ha hosszú távon biztosítani akarják piaci sikerüket.

Your Contact
Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

STAUFEN.AG

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag

By loading this view you accept the data privacy terms and conditions of Yumpu. Read more

Stratégia Kiválóság 2022 – White paper

Hogyan valósítsuk meg a jövőt

A “Stratégiai kiválóság” című fehér könyvből megtudhatja, hogy véleményünk szerint hogyan válik a vállalati stratégia ténylegesen hatékonnyá.

A víziótól a megvalósításig

Egy vállalat stratégiai fókuszát két fő fázisra lehet bontani: a koncepció megalkotására és a stratégia megvalósítására. A koncepcióalkotás azoknak a megközelítéseknek a kidolgozását írja le, amelyekkel a jövőbeni arculatot, illetve a normatív szintű célokat el lehet érni. A stratégia végrehajtása és felügyelete képezi a második fázist. A “Hoshin Kanri” japán koncepciója arra a kérdésre ad választ, hogy egy vállalat hogyan tudja a legjobban megvalósítani a jellemzően 3-5 éves időtartamra tervezett stratégiát a mindennapi működésében.

A tisztán eljárási és módszertani összetevők mellett, amelyek mind a stratégia kidolgozását, mind a végrehajtását erősen meghatározzák, egy másik, bár szinte még lényegesebb szempontot is gyakran elhanyagolnak. Az összes alkalmazott bevonása kulcsfontosságú eleme a szervezet hatékony összehangolásának. Csak akkor tudunk hozzáadott értéket teremteni a szervezet számára, ha sikerül ezt a célcsoportot bevonni, és rávenni őket arra, hogy a jövőkép és a stratégia szerint cselekedjenek. Peter Drucker, a modern vezetéselmélet úttörője egyszer megjegyezte: “A stratégia egy áru, a végrehajtás művészet!”. Természetesen megfelelően kidolgozott stratégia nélkül nincs értelmes stratégiafejlesztés, mégis a vállalatok számára a nagyobb akadályt gyakran a végrehajtás jelenti.

St. Galler Management-Modell

A tanácsadók teljesen másképp tekintenek az üzletágunkra. Alaposan kikérdeznek bennünket, és többször feltételeznek egy új nézőpontot, ami fontos és szükséges. A Staufen módszertani ereje és tapasztalata lehetővé tette számunkra, hogy sokkal célzottabban haladjunk előre a stratégiai folyamat során, ahelyett, hogy a “leaning by doing” módszerrel tapogatóznánk.

Herbert Gieringer
CEO, Ernst Umformtechnik GmbH

Első a stratégia

A Staufen Strategy Excellence megközelítés módszeresen vezeti a vállalatokat a vállalati víziótól a stratégián keresztül a megvalósításig, miközben biztosítja a hatékonyságot…

azáltal, hogy a felső vezetésben megállapodnak a célképről, így biztosítva, hogy a vezetés a stratégiát végigviszi a szervezeten.

azáltal, hogy részletesen foglalkozik az operatív szintű folyamatokkal, hogy a projektek a lehető legnagyobb biztonsággal legyenek hatékonyak.

azáltal, hogy korai indikátorokat (sikertényezőket) alkalmaz, hogy a stratégiai célokra gyakorolt negatív hatásokat megfelelően lehessen kezelni.

kulcsfontosságú tanulságok

A stratégiai kiválóság összekapcsolja a jövőképet és a célokat, stratégiai projekteket határoz meg, folyamatokba ágyazza azokat, és átláthatóság, mérhetőség és az alkalmazottak számára egyfajta célkitűzés biztosítása révén biztosítja a hatékony végrehajtást.

 1. A Vízió erőssége és naprakészségének biztosítása
 • Mennyire világos és elfogadott a vízió az Ön vállalatánál a felső vezetéstől az operatív szintig?
 • Hogyan mutatják meg az munkatársaknak, hogy ők maguk is hozzájárulnak a vállalati jövőképhez?
 • Hogyan összpontosítja az innovatív áttöréseket a vállalat céljaihoz?
 1. A stratégia kidolgozásának érvényesítése
 • Mennyire naprakészek és megalapozottak a belső és a külső szemléletre vonatkozó elemzései?
 • Hogyan azonosítja a ” megfelelő” projekteket a célok eléréséhez?
 • Hogyan mutatja be a vállalatánál a projektek és a célok közötti hajtóerő-hatás kapcsolatokat?
 1. A stratégia végrehajtásának hatékonysága
 • Hogyan sikerül az egész szervezeten belül létrehozni a megvalósításhoz szükséges energiát a munkatársak körében, és biztosítani a célok elérését?
 • Mekkora az év elején tervezett projektek és az év végén megvalósított projektek aránya?
 • Hogyan méri a projektjei sikerét a vállalaton belül?
 1. A vezetési rendszer fejlettségi szintje
 • Hogyan használja a vállalati mutatószámokat (visszapillantó tükör vagy irányadó mutató)?
 • Hogyan kezelik a vezetői az eltéréseket és a problémákat?
 • Mennyire ösztönzik a vezetők a stratégiai kezdeményezéseket az Ön vállalatánál?

Szeretne többet megtudni? Kérje a fehér könyvet most ingyenesen!

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL!

A “Stratégiai kiválóság” című fehér könyvből megtudhatja, hogy véleményünk szerint hogyan lehet a vállalati stratégia eredményes és hatékony. Csapatunk várja, hogy válaszoljon kérdéseire és személyesen beszélgessünk Önnel.

Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

STAUFEN.AG

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag

boros_arpad

Árpád Boros

Country Manager Hungary and Romania

Staufen.AG

Phone: +36 20 535 3223

E-Mail: arpad.boros@staufen.ag


KÉRJE A FEHÉR KÖNYVET MOST DIGITÁLIS VÁLTOZATBAN

Mockup Whitepaper Strategy Excellence

  Fields marked with a * are required.

  By clicking on "Request white paper now", I consent to Staufen AG using my data according to the ­data protection in order to provide me with information on products, publications and further training offers by e-mail, direct message, newsletter or telephone that goes beyond this specific request. I may object to the use of my data for advertising purposes at any time at datenschutz@staufen.ag or revoke any consent I have given.

  MÉG Több erről a témáról

  staufen-gogreen-whitepaper-web-grafiken
  Whitepaper

  GO GREEN – A HOSSZÚ TÁVÚ VERSENYKÉPESSÉGÉRT

  Heat records, forest fires, dried-up rivers and lakes – climate change caused by greenhouse gas (GHG) emissions can no longer be ignored.  In Germany, industry is responsible for around one-fifth of GHG emissions. 

  Read more
  Staufen Back To Top Button