A DÖNTŐ VERSENYTÉNYEZŐ A STABIL ELLÁTÁSILÁNC

A jelenlegi válságok világossá tették, hogy a globális ellátási láncok mennyire törékenyek. A geopolitikai kockázatok, a fokozott szabályozás és az egyre kifinomultabbá váló kibertámadások csak néhány példa, amelyek nyomást fognak gyakorolni rájuk a jövőben is.

Az ön kapcsolattartója
Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag


A BESZÁLLÍTÓIKKAL ÉS PARTNEREIKKEL SZOROSAN együttműködő VÁLLALATOK PROFITÁLNAK ÉS ERŐSÍTIK JÖVŐBELI ÉLETKÉPESSÉGÜKET.

Thomas Spiess
Senior Partner, Staufen.Inova AG

LESZNEK-E MÉG EGYÁLTALÁN SIKERESEN MENEDZSELHETŐ GLOBÁLIS HÁLÓZATOK A JÖVŐBEN?

Az értékteremtésben részt vevő partnerek száma minden szinten rendkívül megnőtt. Ennek eredményeként a hálózatépítés és az összetettség vagy más néven a komplexitás tovább növekszik. Ma már nem az egyes vállalatok, hanem a teljes hálózatok között zajlik a verseny. A közelmúlt eseményei pedig megmutatták, hogy a hálózatok törékenyebbek, mint gondoltuk.

Az egyre összetettebb értékláncok kezelése fontos versenytényezővé vált. Azok a hálózatok győzedelmeskednek, amelyek összehangolt és agilis ügyfélközpontúsággal rendelkeznek. A Staufen ezért kidolgozott egy megközelítést a modern ellátásilánc hálózatkezeléséhez (SCNM).

STAUFEN
ELLÁTÁSILÁNC HÁLÓZATIRÁNYÍTÁSI KERETRENDSZER

Központi cél: a teljes hálózat és az egyes hálózati partnerek közötti együttműködést rugalmasabbá, megbízhatóbbá és hatékonyabbá tenni, ezáltal javítani a hálózat teljesítményét.

Az egyre intenzívebb nyomások és fenyegetések világában az ellátási lánc hálózatának integrált kockázatkezelése egyre fontosabbá válik. Ez magában foglalja a kockázatok minden típusának láthatóságát és aktív nyomon követését az ellátás minden szintjén, az összes érdekelt fél tekintetében és a hálózat minden csomópontjára vonatkozóan.

Az SCNM- keretrendszerünkben említett kifejezéseket és magyarázatokat megtalálja az SCNM szógyűjteményünkben: SCNM Glossary.

ellátási lánc hálózat

A HÁLÓZAT STABILIZÁLÁSához NÉGY DIMENZIÓ MENTÉN kell keresztfunkciónálisan dolgozni

A követelmények teljesítése érdekében az ellátási lánc hálózatkezelése e négy fő dimenzióra összpontosít: működési modell, hálózattervezés, információs rendszer, valamint tervezés és ellenőrzés.

1. Működési modell
Az ellátási lánc hálózatát átfogóan kell irányítani, ellenőrizni és stratégiailag fejleszteni.

2. Hálózattervezés
Az értéklánc összes szereplőjének konfigurációjával foglalkozik – végponttól végpontig.

3. Adatok és digitalizáció
Az informatikai rendszerek, üzleti támogatóként biztosítják a hatékonyságot és átláthatóságot, miközben kezelik az automatizált folyamatokat, a digitális hálózatépítést és az üzleti intelligenciát.

4. Tervezés és vezérlés
A területnek lényegében az a feladata, hogy a hálózat összes komponense számára biztosítsa a megfelelő tervezési folyamatokat és hatékony ellenőrzést hozzon létre.

Supply Chain Network Management

A STABIL ELLÁTÁSILÁNC
HÁLÓZAT-MENEDZSMENT CÉLJA

  1. Átláthatóság a hálózat minden szintjén
  2. A szállítási teljesítmény növelése
  3. Az adatok időszerűsége és hozzáférhetősége
  4. Alternatív forgatókönyvek kritikus területekhez és folyamatokhoz
  5. Végrehajtási ütemterv és a cselekvési területek rangsorolása
  6. Felügyeleti és ellenőrzési rendszer

Töltse le A tanulmányt

Hogyan fog kinézni a holnap rugalmas ellátási lánchálózata? Azok az ellátási lánchálózatok lesznek a nyertesek, amelyek három képességgel rendelkeznek: Stabilitás, reagálóképesség és rugalmasság.

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL.

Örömmel támogatjuk Önt az ellátási lánc folyamatainak, struktúráinak vagy hálózatainak optimalizálásában. Az európai, ázsiai és amerikai nemzetközi cégcsoportunknak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tudjuk megvalósítani az ügyfél- és piacspecifikus feladatokat globális szinten.

Az Ön kapcsolattartója
Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag

Az Ön kapcsolattartója
boros_arpad

Árpád Boros

Country Manager Hungary and Romania

Phone: +36 20 535 3223

E-Mail: arpad.boros@staufen.ag


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ ELLÁTÁSI LÁNC HÁLÓZATKEZELÉSÉRŐL
(ANgol nyelven)

Grafik Kostensenkung Header

Top-down és bottom-up elemzés

In this tense financial situation, how can companies reduce their costs without robbing themselves of future prospects?

Read more
staufen-gogreen-whitepaper-web-grafiken
Whitepaper

GO GREEN – A HOSSZÚ TÁVÚ VERSENYKÉPESSÉGÉRT

Heat records, forest fires, dried-up rivers and lakes – climate change caused by greenhouse gas (GHG) emissions can no longer be ignored.  In Germany, industry is responsible for around one-fifth of GHG emissions. 

Read more

Risk Management

Today, many companies operate within global networks. Yet external factors, such as material backlogs, extreme weather events or trade policy disputes harbor risks in cooperation that are often recognized far too late. The consequences are serious and usually expensive. How do companies succeed in establishing the necessary transparency early on? 

Read more
Lieferkettengesetz Supply Chain

Supply Chain Act

The Supply Chain Act requires companies to take responsibility for their entire supply chain. How can companies do this?

Read more
Illustration Supply Chain Landkarte
Whitepaper

Supply Chain Network Management

What will the stable supply chain network of tomorrow look like? An answer to this and other questions can be found in our white paper.

Read more
Staufen Back To Top Button