A ZÖLD ÁTALAKULÁS MEGHATÁROZZA A JÖVŐBELI GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGeiNKET

A feldolgozóipar felelőssége, hogy csökkentse környezeti lábnyomát. A jogi követelmények és a növekvő társadalmi nyomás elindította az újragondolás folyamatát: a vállalati vezetők szükségét látják munkájuk környezeti hatásainak újraértékelésének.

Sok vállalat számára az ökológiai intézkedések gazdasági nyereségessége még mindig nagy kihívást jelent. Ugyanakkor felismerik azt a lehetőséget is, hogy a fenntartható átalakulás révén javítsák saját versenyképességüket a termelékenység, a költségek és a minőség tekintetében.

SZAKÉRTELMÜNK? VÁLTSON ZÖLDRE!

Németország legjobb Lean Menedzsment tanácsadó cégeként tudjuk, hogyan lehet holisztikus és fenntartható módon optimalizálni a folyamatokat, megelőzni a veszteséget és megváltoztatni az értékteremtő rendszereket.

Elemezzük a meglévő értékteremtési folyamatokat, azonosítjuk a fenntarthatósági potenciált, és Önnel együttműködve szükségletalapú megoldásokat valósítunk meg a CO₂-célkitűzései érdekében.

By loading this view you accept the data privacy terms and conditions of Yumpu. Read more

Tanulmány – VÁLTSON ZÖLDRE 2022

VERSENYKÉPESSÉG ÉS BIZTONSÁGOS JÖVŐ

Hogyan működik a CO2-semleges vállalatra való zökkenőmentes átállás?


STRATÉGIA ÉS ÜTEMTERV

Ahhoz, hogy már a kezdetektől fogva világos célképet követhessünk, fontos, hogy áttekintést kapjunk a meglévő fenntarthatósági menedzsmentről. Milyen folyamatok, struktúrák és felelősségi körök segítségével rögzítik a témát a szervezetben? Melyek a már meghatározott cselekvési területek? Támogatjuk Önt a fenntarthatósági stratégia meghatározásában, valamint a hatékony intézkedések kiválasztásában és felülvizsgálatában.

Az ellátási láncok egyre inkább többdimenziós, összetett és globális értékláncokká fejlődnek. A fenntartható értékláncok kezelése ezért a vállalati fenntarthatósági teljesítmény egyik legnagyobb kihívásává válik. A Staufen fenntartható ellátási lánc megközelítése a stratégiától a megvalósításig támogatja a vállalatokat, és segít a teljes hálózatot fenntartható módon a jövőbeli követelményekhez igazítani és átlátható irányítási rendszerekkel magabiztosan ellenőrizni.

A működési folyamatokban keletkező hulladék megelőzése az alaptevékenységünk része, és nagy lehetőségeket kínál a nyersanyag- és energiafelhasználás csökkentésére. Támogatjuk Önt az erőforrás-optimalizált értékteremtő rendszer bővítésében, és biztosítjuk a legjobb eredményeket a termelésben.

A fenntartható vállalatoknak új vezetési módszerekre és kompetenciákra van szükségük.

Végül is azok a vezetők, akik ma fenntarthatóan cselekszenek, nemcsak gazdasági, hanem társadalmi és ökológiai felelősséggel is rendelkeznek. Példaképként szolgálnak, és lehetővé kell tenniük alkalmazottaik számára, hogy fenntartható módon gondolkodjanak és cselekedjenek. Egy vállalat csak akkor rendelkezik fenntartható vállalati kultúrával, ha egy fenntarthatóan működő szervezet minden szinten egyetért egymással.

Változáskezelési megközelítésünk lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan vezetési módszereket, szervezeti struktúrákat és rendszerszintű folyamatokat alakítsanak ki, amelyek fenntarthatóbbá és ezáltal a jövőre alkalmasabbá teszik őket.

A folyamatbányászat a vállalati hálózatok adatfolyamainak bányászatát foglalja magában. A cél a kihasználatlan lehetőségek kihasználása vagy a pazarlás megelőzése. Ez a módszer a fenntarthatóság területén is használható a nagyobb átláthatóság elérésére. Digitális partnerünk, a Celonis Execution Management System (EMS) segítségével átvilágíthatjuk a vállalatokat, azonosíthatjuk a problémákat, és a mesterséges intelligenciának köszönhetően gyorsan levezethetjük a cselekvési javaslatokat.

A klasszikus tranzakciós rendszerekkel ellentétben a Celonis összekapcsolja a folyamatokat, és teljes képet nyújt a nyersanyagoktól a logisztikáig, a gyártástól a szállításig.

Az esettől függően nem csak a klasszikus gazdasági tényezőket vizsgálja. A fenntarthatósági tényezők is kiszűrhetők: kockázati feltérképezés, kibocsátások, szociális normák stb. Az összes adat összeállítása után meghatározható a teljes értéklánc fenntarthatósága.

PARTNERÜNK A FENNTARTHATÓSÁG TERÜLETÉN

A lean folyamatok és a C02 lábnyom kombinált szakértelme: Staufen AG és a Fokus Zukunft GmbH & Co. KG a jövőben együtt fognak dolgozni a fenntarthatóság témájában. Együtt támogatjuk a vállalatokat a klímasemlegességhez vezető teljes úton.

Az általános energiamegtakarítás és a CO₂-semleges energiaellátás jelenleg sok vállalat számára a legfontosabb ökológiai cél. Ez nem csak a belső termelésre vonatkozik, hanem az upstream ellátási láncból származó kibocsátásokat is figyelembe kell venni.

Vállalati szénlábnyom

Milyen kibocsátásokat termel egy szervezet egy adott időszakban (végponttól végpontig tartó folyamat)?

Termék szénlábnyomrint

Milyen kibocsátásokat okoz egy termék a termék életciklusa/értéklánca során “a bölcsőtől a sírig” vagy “a bölcsőtől a felhajtásig”?

A projekt szénlábnyoma

Milyen kibocsátást okoz egy adott projekt egy adott időszak alatt?

HOGYAN MÉRhető A CO₂ LÁBNYOM?

A CO₂-lábnyomot az értéklánc mentén lehet mérni aszerint, hogy az milyen mértékben járul hozzá a CO₂-egyenértékek kibocsátásához.

A vállalat működésén belüli közvetlen kibocsátás és a belső energiatermelés.

A csoport működéséhez szükséges külső villamosenergia-termelésből származó közvetett kibocsátás.

A vállalat által okozott összes közvetett kibocsátás; magában foglalja a termékek és szolgáltatások ellátási láncán belüli kibocsátásokat, a munkavállalók utazásait és ingázását, valamint a termékek teljes életciklusát.

Greenhouse Gas Protocol
© Greenhouse Gas Protocol

A cO₂-KIBOCSÁTÁS MEGELŐZÉSÉNEK ESZKÖZEI

Megelőzés

  • Elkerülés
  • Globális lábnyom: az ellátási lánc hálózatának kiegyensúlyozása
  • Gyártási lábnyom: a gyártási folyamatok javítása
  • Termékéletciklus: optimalizált termékfejlesztés, végpontok közötti (end to end)

Csökkentés

  • Energiahatékonyság az épületekben: Zöld épületek
  • Energiahatékonyság az épületekben: energiagazdálkodás
  • Alternatív energiák, zöld villamos energia és hálózaton kívüli források beszerzése

Kompenzálás

  • Az elkerülhetetlen kibocsátások kompenzálása: kibocsátás-kereskedelem, CO₂-tanúsítványok
  • Vállalati karbongazdálkodás, klímavédelmi projektek finanszírozása

MEGKÖZELÍTÉSÜNK: A STAUFEN zöldre váltás MEGKÖZELÍTÉS

GYAKORLATIAS, CÉLORIENTÁLT ÉS PRAGMATIKUS.

Segítünk Önnek növelni a termelékenységét, miközben csökkentjük a CO₂-lábnyomát. Igényalapú megoldásokkal, kipróbált módszerekkel és eredményorientált megközelítéssel.

A ZÖLD ÁTALAKULÁS HATÉKONYABBÁ ÉS VERSENYKÉPESEBBÉ TEHETI A VÁLLALATOKAT

Csapatunk örömmel válaszol kérdéseire és támogatja Önt a CO₂-semleges vállalattá válás sikeres útján.

Your Contact
Velenczei_Robert

Róbert Velenczei

Country Manager Hungary

STAUFEN.AG

Phone: +36 20 380 1039

E-Mail: robert.velenczei@staufen.ag

Your Contact

Canan Jungel

Practice Lead of SCNM

STAUFEN.AG

Phone: '+49 7024 8056 0

E-Mail: canan.jungel@staufen.ag

Még több a fenntarthatóságról

Staufen Back To Top Button